4-8 oktober 2018

Lösningsfokuserad Yogaretreat i Grekland!

Iris Studio, Amorgos, Cykladerna, Grekland
Varva ner, bli bättre på samtal, inspireras och hämta kraft inför hösten under fem dagar på Amorgos, en vacker, magisk liten pärla mitt i Medelhavet.

Med hjälp av Yoga, Mindfulness, Lösningsinriktad Pedagogik(LiP), Feedback Informed Treatment(FIT) och andra evidensbaserade samtalstekniker lär vi känna oss själva bättre, stressar ner, fokuserar och blir bättre på att samtala.

Inga förkunskaper är nödvändiga för varken yogan eller samtalstekniken. Kursens upplägg passar både för nybörjare och proffs. 

Kursen är för er som:

  • Vill bli bättre? 
  • Bättre på att knyta an och samtala! 
  • Bättre på att veta vad ni gör och om det har effekt! 
  • Vill hitta sätt att väva in yoga och avslappning i ert arbete.

Vi vänder oss till psykologer, terapeuter, kroppsterapeuter, yogalärare, socialarbetare, lärare, behandlingsassistenter och andra som jobbar med människor. Vi är två handledare och med max 14 deltagare så har vi goda möjligheter till individanpassning.

Kursspråk: Svenska & Engelska

Passen inleds och avslutas med avslappning. Vi börjar kursen med en kort genomgång av grundprinciperna inom det lösningsorienterade tänkandet, yoga, mindfullness och FIT sen kommer vi främst att jobba praktiskt med olika lösningsfokuserade övningar kring självkännedom, språk, förhållningssätt och samtal kombinerat med yoga och avslappning.

Det finns också under veckan massor med möjligheter att enkelt och billigt kombinera kursen med strandliv, dykning, vandring, klättring, att lära sig dreja, olika former av massage, andra behandlingar, ännu mera yoga, god mat eller att bara njuta av den grekiska värmen och gästfriheten. Om ni är intresserad av något speciellt så hör gärna av er innan och se länkarna nedan.

Vi vill starkt rekommendera att ni, om ni har möjlighet, gärna kommer ett par dagar innan och gärna även stannar ett par dagar efter kursen. För att kunna landa innan och för att sen hinna smälta allt ni kommer att uppleva. Enklast så flyger ni till Aten och tar sedan Blue Star från Pireus till Amorgos; Aegiali eller Katapola, helst Aegiali eftersom det är där kursen och boende kommer att vara. Båten avgår oftast vid 17.30.
www.bluestarferries.gr

PRIS:
3.450kr inklusive kurs, kursmaterial, frukost, lunch och avslutningsmiddag. 500kr i rabatt till Vision HVBs anställda och samarbetspartners, 10% rabatt om ni är fler än två. Betalning och anmälan till Karin Oscarson på Iris, anmälningsavgift 1000kr, anmälan är bindande, sista anmälningsdag 15/9. konto: IBAN: GR57 0171 1530 0061 5301 0044 386 BIC : PIRBGRAA. Glöm inte att skriva vem och vad det gäller! Om ni vill ha faktura så hör av er. Det går bra att betala resterande kursavgift kontant på plats eller att sätta in den på samma konto.
Deltagarna kommer att få kursintyg och diplom, vilket gör kursen avdragsgill för er som jobbar med människor.

BOENDE:
Boende ingår inte men vi har ordnat boende för alla deltagare på Askas pensionat, där del i dubbelrum kostar 20€, enkelrum 30€, se www.askaspension.gr. Vill ni hellre ordna eget boende så går givetvis det också lika bra. Boendet betalas på plats.

MAT:
Frukost och lunch ingår i kursavgiften och serveras på Selini Café precis under Yogastudion. Maten är i möjligaste mån ekologisk, närodlad och fairtrade med gott om nyttiga och vegetariska alternativ. Middag ordnar ni själva, Aegiali har gott om restauranger. Om ni har allergier eller andra önskemål kring maten så hör gärna av er innan.

KURSLEDARE:
Karin Oscarson
är meditationslärarare sedan 1998, yogalärare (hatha yoga) sedan 2008, massage terapeut sedan början av 90-talet och utbildad lösningsfokuserad coach. Hon är bosatt på Amorgos sedan drygt 20 år och har sedan dess drivit IRIS yoga & massage.
www.iris.amorgos.net 
amorgoskarin@hotmail.com
+306934984775

Niklas Waitong
är socionom, utbildare och handledare på Vision HVB med 30 års erfarenhet av behandling. Har jobbat med ledarskap och UGL sedan 1984, familjearbete sedan 1990, lösningsfokuserat sedan 1991, KBT sedan 1992, FIT sedan 2006 och med ACT sedan 2010. 
www.visionutredningshem.se 
niklas.waitong@gmail.com
070-540 11 68

Karin och Niklas är vänner sedan 80-talet och har sedan dess av och till samarbetat i diverse olika projekt och lärt sig mycket av varandra. Nu vill de ytterligare fördjupa sitt samarbete genom att aktivt kombinera Yoga och lösningsfokuserade tekniker för att skapa en kreativ och dynamisk retreat på deras favorit ö.

Mer information om retreaten hittar du lättast på Facebook - Solutionfocused Yoga Retreat Amorgos 2017.

Våra andra samarbetspartners på Amorgos:
www.iris.amorgos.net
www.amorgos-diving.com 
www.annaceramist.amorgos.net 
www.askaspension.gr

Mer information om Amorgos och Grekland:
www.amorgos-island-magazine.com 
www.amorgos.se 
www.kalimera.se 
www.bluestarferries.gr​​​​​​​
www.gtp.gr​​​​​​​
 

Datum: 4-8 oktober 2018
Pris: 3.450:- exklusive moms. Pris inklusive kurs, kursmaterial, frukost, lunch och avslutningsmiddag. 10 % om ni är fler än två, 500 kr i rabatt till Vision HVBs anställda och samarbetspartners. Resa och boende ingår inte i kurspriset.
Sista anmälningsdag 1/9 2017

ANMÄLAN

Lösningsfokuserad yogaretreat, Grekland

4-8 oktober 2018 

För frågor kontakta utbildningsansvarige: 
Niklas Waitong // Vision HVB
waitong@gpskognition.se 
070-540 11 68

Hitta hit:
Retreaten är i Iris Studio på den grekiska ön Amorgos. På Iris hemsida finns resebeskrivning.
www.iris.amorgos.net