våra kursledare:

Niklas Waitong

är socionom, utbildare och handledare på Vision HVB.
Medlevare och föreståndare på Älgeredskollektivet 1990–2015. Har jobbat med ledarskap sedan 1984, familjearbete sedan 1990, lösningsfokuserat sedan 1991, med KBT sedan 1992, med utvärdering sedan 1994, med FIT sedan 2006 och med ACT sedan 2010. Niklas är av ICCE godkänd FITutbildare med 30 års erfarenhet av behandling. Han har också utbildning på högskolenivå inom ledarskap, systemiskt familjearbete, utvärdering, lösningsorienterat arbete och KBT.

Gunnar Lindfeldt

är auktoriserad socionom med över 45 års erfarenhet av psykosocialt arbete inom kommun och landsting på olika nivåer. Handledare godkänd av nämnden för socionom auktorisation sedan 20 år. Utbildad 1990 i lösningsfokuserat arbete på BFTC i USA av modellens grundare Insoo Kim Berg och Steve de Shazer. Deltar som handledare i en stor SORAD-studie ledd av professor Jan Blomquist. Har jobbat med KBT främst HAP, haschavgiftningsprogrammet sedan 1988. Gunnar är Certifierad FIT TOT.

Gunilla Sandén

är en av Vision HVBs mest erfarna missbruksspecialister.
Föreståndare och grundare av Hugin & Munin, har arbetat med olika former av beroendevård i 30 år. Gunillas utbildningar i korthet; Leg. sjuksköterska, internationellt certifierad alkohol och drogterapeut, KBT steg 1, lösningsfokuserad terapi, ASI, ADAD och MI. Gunilla har både översatt böckerna och har Sverigerättigheterna till MRT - Moral Reconation Therapy. Hon är den enda i Sverige som får godkänna nya MRT-tränare.

Lasse Sandén-Warg

är en av Vision HVBs mest erfarna missbruksspecialister. Föreståndare och grundare av Hugin & Munin, har jobbat inom socialt arbete i 35 år; socialtjänst, kriminalvård och beroendevård. Lasses utbildningar i korthet; internationellt certifierad alkohol och drogterapeut, auktoriserad socionom med handledarutbildning och D- kurs, KBT steg 1, renewal for professionells Hazelden Minnesota, MRT. Jobbar idag delvis också med ensamkommande flyktingbarn.

Susanne Bargmann

är en av Scott Millers närmsta medarbetare och en av de främsta FIT-experterna i världen. Hon är psykolog och jobbar som terapeut, utbildare och handledare. Susanne är en av ICCEs stående utbildare och håller varje år i ett antal utbildningar själv och tillsammans med Scott främst i USA och Europa . Susanne har skrivet ett antal artiklar om FIT. Hon har varit med och tagit fram dataprogrammet ”FIT Outcome”. Samt är författare till den utmärkta boken ”Bliv Bedre – med fokuseret træning”.