Narkotikamissbruk är också det ett stort problem i vårt samhälle.

Det driver inte bara en mängd olyckliga människor som lever i en miljö av hög risk för brott och sjukdom och död utan också ett samhälle där gängkriminalitet frodas tack vare de stora pengarna som finns i att sälja knark.

Det finns olika sorters narkotika, från Cannabis till heroin, där Cannabis och Kokain anses som lite mera partydrog än de tyngre typerna av narkotika.

Cannabis kommer ifrån växten hampa, där även marijuana och hasch utvinns, så det är samma sak i olika former. Nu på sistone har man hittat bevis för att Cannabis kan fungera som läkemedel så kanske kan de som odlar hampa hitta en legal verksamhet i stället. Vid rökning av cannabis förstoras pupillerna och ögonvitan blir rödsprängd.

Kokain anses vara en partydrog, och många fastnar just på det viset men det är ett mycket beroendeframkallande pulver som utvinns ut kokaväxtens blad. Effekten som är njutbar till en början avtar successivt och riskerar att orsaka hjärtproblem, stroke och allmänt ointresse för allt utom just drogen. Det har den gemensamt med samtliga andra droger. Pupillerna blir stora och personen får tics vid användande. I USA är dessa droger också framträdande på sjukhusen vilket säkert gäller även i Sverige.