Har du under en längre tid levt ett destruktivt liv med stort alkoholintag? Att missbruka alkohol är skadligt på många sätt och du som haft ett alkoholmissbruk har förmodligen sämre hud än tidigare.

Det mentala ska återuppbyggas, men även kropp och hud. Läs mer om hur du kan hjälpa dig själv att känna dig friskare!

Moderna hudbehandlingar

Att äta rätt och röra på dig har positiv inverkan på ditt välmående och särskilt om du missbrukat alkohol. När du har fått igång en sund rutin för en hälsosam vardag kan du titta närmare på andra områden som gynnar ditt välmående.

Idag finns det revolutionerande behandlingar och plastkirurgiska ingrepp som hjälper dig att återfå ditt hälsosamma utseende. Alkohol skadar kroppens inre organ, men även mun, tänder och hud. En ledande klinik inom plastikkirurgi och hudvård är Akademikliniken, med hemsida på ak.se, som utför allt från injektions- och laserbehandlingar till plastkirurgiska ingrepp.

Det är en stor fördel att välja en seriös och pålitlig klinik som Akademikliniken (ak.se) där du får möjlighet att konsultera din situation med yrkesskickliga kirurger. Du kan själv läsa mer om olika behandlingar och hur modern plastikkirurgi fungerar på klinikens hemsida ak.se.

Inne på ak.se finns en lista över samtliga kliniker runt om i Sverige och du kan direkt på nätet ta kontakt med önskad klinik.

Smink och kläder

Ibland kan ditt välmående även boostas med hjälp av rätt ”look” och stil. Ett direkt tips till dig som gärna vill känna dig fräsch och fin efter många års missbruk är att lära dig mer om smink och mode. Faktum är att även män kan piffa upp sitt utseende med några diskreta sminkknep.

I tidningar, på nätet och YouTube finns många bra steg-för-steg videos som förklarar hur du sminkar bort fläckar, sminkar en neutral look eller slätare hud. Några enkla steg som kan bli en ny rutin på morgonen för att känna dig fin hela dagen lång.