Att vara beroende av tobak eller alkohol är väldigt svårt att bryta sig loss ifrån. Många personer som växer upp under sådana förhållanden har även en stor tendens att hamna i missbruk själva.
Det kan vara både alkoholmissbruk och tobak. Tobak finns i många former, såsom cigaretter eller snus. Båda är väldigt vanliga idag och det är många som har svårt att sluta. Det finns dock en del nikotinfria alternativ. Xqs är ett nikontinfritt snus som går att köpa i de flesta livsmedelsbutiker. Det går även bra att beställa hem dessa på Snusbolaget.se. Xqs finns i många olika smaker och varianter, vilket gör att det finns alternativ för nästan alla.

Få hjälp med missbruk

Det går att få hjälp med sitt missbruk om man inte kan hantera det själv. Det finns stödlinjer, men också olika preparat som kan hjälpa att minska suget. Dock är det viktigt att man har viljan och ambitionen att sluta. Utan viljan till att sluta med sitt missbruk kommer det inte gå att sluta. Det finns också olika stödgrupper som man kan delta i där andra med olika missbruk får dela med sig av sina egna erfarenheter. Det är ett sätt att förstå att det finns fler som har ambitionen att sluta med sitt missbruk och därför kan man stötta varandra.